Tino Martin - Voor Iedereen

Tino Martin trots op zijn nieuwe album ‘Voor Iedereen’

Tino Martin - Voor Iedereen

‘Voor Iedereen’ is de pakkende titel van het nieuwe studioalbum van Tino Martin. Het heeft even geduurd, maar het wachten is het meer dan waard geweest. Met maar liefst 17 songs geeft Tino Martin weer een muzikaal visitekaartje af waar hij supertrots op is. De titel ‘Voor Iedereen’ dekt in alle opzichten de lading, zo laat Tino weten. “De laatste jaren heb ik mijn publiek zien groeien tot een heel breed en uiteenlopend publiek. Op dit nieuwe album staan liedjes die voor iedereen herkenbaar zijn.”

Tino Martin heeft fans en bewonderaars in alle lagen van de bevolking, van jong tot oud, van bouwvakker tot chirurg en ook kinderen zingen zijn liedjes in volle overtuiging mee. “Mijn muziek is dus werkelijk voor iedereen. Dit is echt een album dat bol staat van positiviteit, passie en emotie.”

‘Voor Iedereen’ is het vierde studioalbum van Tino Martin. Zijn eerste twee uitgebrachte studioalbums ‘Jij Liet Me Vallen’ (2015) en ‘Hoe Ik Het Zie’ (2017) werden beide met de Edison Popprijs bekroond. In 2018 verscheen het persoonlijke album ‘Thuis Komen Pas De Tranen’. Tino Martin wist in de afgelopen jaren een steeds groeiende schare fans aan zich te binden met grote populaire live-concerten in achtereenvolgens AFAS Live (2016), Ziggo Dome (2017 en 2018) en in het Olympisch Stadion in Amsterdam (2019). Daarnaast vermaakte hij jong en oud met uitverkochte zalen in heel Nederland tijdens zijn theatertours ‘Dichterbij’ (najaar 2018) en ‘Liefde & Geluk’ (najaar 2019 en voorjaar 2020).

In 2019 scoorde Tino Martin met de single ‘Zij Weet Het’ zijn eerste Top 40-hit. In 2020 volgde de tweede Top 40-hit ‘Loop Niet Weg’ (in samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters). Op 29 mei 2020 bracht hij de single ‘Was Sorry Maar Genoeg’ uit (ook afkomstig van het nieuwe album) en eind juli 2020 verscheen de meest recente single van het album: ‘Zij Zal Er Altijd Zijn’.

Samen met zijn eigen liveband onder leiding van Bas van den Heuvel heeft Tino Martin maandenlang gewerkt aan het 17 songs tellende album. Er zijn kosten nog moeite gespaard om prachtige nieuwe arrangementen te maken en er is voor gekozen om alle instrumenten met de volledige band live in de studio in te spelen en op te nemen. De zanger heeft door de jaren heen een muzikale groei doorgemaakt en heeft zich steeds een stukje verbeterd. “Ik ga alleen maar voor het beste resultaat en ben blij dat het weer is gelukt. Zelf vind ik de songs iets steviger en voller dan in mijn voorgaande albums. Ik hoop dat het wachten de moeite waard was en wens iedereen veel luisterplezier en vooral: geniet ervan!”

Album titel: ‘Voor Iedereen’
Album release: 25 september 2020
Aantal tracks: 17