Tino Martin wint Edison Pop 2018

Amsterdamse Gashouder – Tino Martin is maandagavond uitgeroepen tot winnaar van de Edison Pop 2018 met zijn album ‘Hoe ik het zie’. Hij was genomineerd met Andre Hazes jr en Nick & Simon in de categorie Volksmuziek.
‘Hij eert en dicteert het genre Volksmuziek en neemt de luisteraar vol overtuiging mee langs het volledige spectrum van emoties. Van hartenpijn tot euforie, van schuldgevoel naar doldwaze verliefdheid. Het is volksmuziek die leeft, die verrast. Het is gelukt om een genre dat een geweldige traditie heeft weer naar een groter publiek te brengen en tot grote hoogte te trekken. Hij stapte dit jaar uit de schaduw van de legendarische namen uit de volksmuziek uit vorige decennia en mag wat de jury betreft voortaan in één adem genoemd worden met de allergrootsten uit dit genre’, aldus de jury van de Edison Pop 2018.
De prestigieuze prijs werd uitgereikt door presentator Eric Corton en toegekend door de onafhankelijke en vooraanstaande vakjury, bestaande uit voorzitter Ruud de Wild (Radio2), Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – Radio2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor – Spotify NL), Menno de Boer (radiodirecteur van Radio 538) , Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director – 3FM).
In 2016 mocht Tino ook een Edison in ontvangst nemen.