Nieuwe Single Tino Martin & Lil Kleine : ‘Gabber’

AMSTERDAM – Tino Martin heeft al heel wat duetten met vakgenoten op zijn palmares staan, maar voor zijn nieuwste single is hij voor het eerst een samenwerking aangegaan met een rapper. Dit keer met niemand minder dan Lil Kleine. Samen hebben ze de track ‘Gabber’ gemaakt en het resultaat is een echte meezing hit met een nostalgische sfeer.

 

Tino heeft de verhaallijn van de track zelf bedacht en een deel van de tekst meegeschreven. Het gaat over een goede (jeugd)vriend van hem die hij vrijwel niet meer ziet, maar als ze elkaar zien dan is het en voelt het ook altijd goed. Een herkenbaar verhaal, omdat veel mensen dat in hun dagelijkse drukke bestaan ook zullen ervaren. Het contact met een goede (jeugd)vriend verwatert omdat je elkaar te weinig ziet. Echter, op het moment dat de twee ‘oude vrienden’ weer bij elkaar zijn is het weer als vanouds en lijkt het net alsof ze elkaar een dag eerder nog hebben gesproken. Zoals in de songtekst blijkt: ‘uit het oog, maar niet uit het hart’. En als ze elkaar nodig hebben, dan zijn ze er ook altijd voor elkaar: oftewel echte ‘gabbers’.

 

Een herkenbaar verhaal voor menigeen en ook een mooie aanleiding voor deze persoonlijke tekst van Tino. Toch ontbrak er iets in het nummer en daar leek Lil Kleine de perfecte oplossing voor. De rapper heeft een goed bij het liedje passende raptekst geschreven en de combinatie van Tino’s zang en Lil Kleine’s rap is een aanstekelijke track geworden. Samen brengen ze de nostalgie van de samenkomst van twee jeugdvrienden perfect over en spreken hiermee zowel jong als oud aan.

 

Bij de track is een videoclip gemaakt met een aandoenlijk verhaal. Twee oude mannen zien elkaar na lange tijd weer in de kroeg, ze zijn direct weer ‘gabbers’; het voelt meteen weer vertrouwd. Samen beleven ze allemaal leuke dingen en het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Een verhaal over twee oude gabbers in de nieuwe single ‘Gabber’ van Tino Martin & Lil Kleine.

 

Release single:        17 september 2021 om 00.00 uur

Release videoclip:   17 september 2021 om 09.00 uur

Label:                        Studio One Records / Hitmen Music / Top Notch Music BV, under exclusive license to TWIM