Nachtburgemeester 2018

Tino Martin is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2018. De bekende Nederlandse zanger kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 10 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2018’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Tino Martin kreeg door zijn oud werkgever Rene Bogaart en presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. De zanger neemt hiermee het stokje over van André Hazes junior. De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Juryrapport
De jury verkoos Tino Martin omdat hij zichzelf in korte tijd tot een van de meeste geboekte artiesten van Nederland heeft opgewerkt. Daarnaast werd hij geroemd voor zijn tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid bij de horeca. Als klap op de vuurpijl verkocht hij in 2017 ook het Ziggo Dome uit.

Tino Martin heeft zelf jarenlang in de horeca gewerkt en kent als geen ander het klappen van de zweep. De andere genomineerden voor 2018 waren Jan Smit en Peter Beense. Martin bedankte alle aanwezige gasten en gaf aan de horeca als het verlengde van zijn huiskamer te zien. Vervolgens zong hij spontaan een paar nummers van zijn nieuwste album ‘Hoe ik het zie’.

Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeester reikte Tino Martin als eerste officiële daad de Positivo Award uit aan de zanger/deejay Jody Bernal die weer helemaal terug is aan de top met zijn nummer ‘La Colegiala’. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie die werkzaam is in de horeca in het zonnetje. Dat zanger Jody ook een goede deejay is, bleek uit de uitzinnige reactie van het publiek op zijn spontane optreden. Een onverwacht optreden van oud nachtburgemeester Lange Frans met zanger Michael Bryan maakte de avond compleet. Het feest MOO!2018 ging na de countdown naar de Caféweek, die plaatsvindt van 20 tot 25 maart 2018, nog lang door.